Μπορεί να μην έχουν αφιχθεί ακόμη τα πρώτα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προ ημερών στη συμπρωτεύουσα, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ετοιμάζονται παράπλευρες επενδύσεις.

Ειδικότερα, η γαλλική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής μηχανών αεροσκαφών, πυραυλοκινητήρων και αεροδιαστημικής Safran Group αναζητά αυτές τις ημέρες πιθανούς χώρους στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις.

Η Safran SA εκτός από κινητήρες για αεροπλάνα Airbus φτιάχνει και τους κινητήρες των γαλλικών μαχητικών Rafale, μια μοίρα εκ των οποίων θα αγοράσει η χώρα μας (για την ακρίβεια 18 μαχητικά εκ των οποίων κάποια θα είναι καινούργια και κάποια μεταχειρισμένα που θα έρθουν και συντομότερα). Άνθρωποι της Safran από το Παρίσι έχουν έρθει σε επικοινωνία στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να τους υποδείξουν τοποθεσίες που θα μπορούσαν να στήσουν τη μονάδα τους ενώ και οι ίδιοι συνεχίζουν το ψάξιμο.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Πηγή: newsbeast.gr