Η αντίστροφη μέτρηση για την FOOD EXPO 2023 που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου στο Metropolitan Expo έχει ξεκινήσει και εκεί ετοιμάζονται να δώσουν ραντεβού 1.300 εκθέτες.

Με πάνω από 30.000 food traders από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο η FOOD EXPO 2023 αναμένεται να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ως το μεγαλύτερο εμπορικό forum για τα τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α. Ευρώπη.

Στη FOOD EXPO 2023 οι κορυφαίοι της ελληνικής αγοράς

Η FOOD EXPO 2023, θα αναδείξει για ακόμα μία φορά τις εμπορικές δυνατότητες που προσφέρονται σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο για τον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών και παράλληλα θα αποτελέσει το πιο σταθερό πλαίσιο, ώστε τα προϊόντα της ελληνικής γης να συνεχίσουν να κατακτούν τον κόσμο για την ποιότητα, τη γεύση τους και τη μοναδικότητά τους.

Οι εκθέτες της, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με περισσότερους από 30.000 Έλληνες και ξένους επισκέπτες – επαγγελματίες και επιχειρηματίες από τους κλάδους της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης-, και να θέσουν τις βάσεις για σημαντικές εμπορικές συμφωνίες και νέες συνεργασίες.

Δείτε εδώ τους εκθέτες που έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τη συμμετοχή τους.

280 ξένοι εκθέτες

Η συμμετοχή των ξένων εκθετών θα είναι δυναμική για μία ακόμη φορά και αναμένεται να δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες της έκθεσης να ανακαλύψουν νέα προϊόντα από όλο τον κόσμο για την επιχείρησή τους.

Στη FOOD EXPO, θα δώσουν το παρών 280 ξένοι εκθέτες, από πάνω από 40 χώρες όπως Ισπανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ταϊλάνδη, Κύπρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Αρμενία, Κόσοβο, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ιρλανδία, Γαλλία κλπ. Οι εκθέτες αυτοί θα συμμετάσχουν είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, είτε ενταγμένοι σε εθνικά pavilions.

3.400 διεθνείς αγοραστές και 850 Hosted Buyers από 80 χώρες

Στους στόχους της FOOD EXPO συγκαταλέγεται το να παρέχει στους εκθέτες της τη δυνατότητα να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Έτσι λοιπόν, η διοργανώτρια εταιρεία, με μία σειρά προωθητικών ενεργειών, αναμένεται να προσελκύσει 3.400 διεθνείς αγοραστές από αγορές στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Οι 850 πιο σημαντικοί από αυτούς θα ενταχθούν στο Hosted Buyer πρόγραμμα της έκθεσης και θα πραγματοποιήσουν πάνω από 17.000 b2b meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2023.

Θα συμμετάσχουν εκατοντάδες παραγωγοί από όλη την Ελλάδα

Η FOOD EXPO, ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός που προβάλει και αναδεικνύει τα προϊόντα των παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας μας, θα υποδεχτεί και φέτος ως εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένα pavilions Περιφέρειες, Δήμους και Επιμελητήρια.

Μάλιστα ήδη 12 Περιφέρειες έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους και συγκεκριμένα οι: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου καθώς και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Σερρών αλλά και οι Δήμοι Σπάτων-Αρτέμιδος, Κρωπίας, Μαρκόπουλου και Λαυρεωτικής.

Μαζί και η έκθεση OENOTELIA

Ενταγμένη στο πλαίσιο της FOOD EXPO, η OENOTELIA προσφέρει πληθώρα σημαντικών συνεργειών, επιτρέπoντας στους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με χιλιάδες εκπροσώπους από την οργανωμένη λιανική, το χονδρεμπόριο και τη μαζική εστίαση, καθώς και με σημαντικούς ξένους αγοραστές. Η παράλληλη διοργάνωση της με τη FOOD EXPO θα δώσει την ευκαιρία στους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες να διαπιστώσουν όλο το εύρος του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου και να επιλέξουν ανάμεσα σε εξαιρετικές ποιότητας οίνους και αποστάγματα για την επιχείρησή τους.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στο foodexpo.gr.

Πηγή: newsbeast.gr