Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles, Μάϊκ Μάνλεϊ, δήλωσε σε εργαζομένους της εταιρείας πως η αυτοκινητοβιομηχανία θα βοηθήσει με την παραγωγή μασκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, όπως σημείωσε σήμερα εκπρόσωπος εργατικού συνδικάτου.

Η παραγωγή μασκών θα συμβάλει στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Fiat Chrysler (FCA) και της Ferrari, προκειμένου να βρεθούν τρόποι για να βοηθήσουν την Ιταλία να αυξήσει την παραγωγή υγειονομικού εξοπλισμού, όπως αναπνευστήρες.

Ο Μάνλεϊ δήλωσε ότι σε ένα από τα εργοστάσια του ομίλου στην Ασία θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές, με στόχο η μονάδα να παράγει προστατευτικές μάσκες για εργαζομένους του υγειονομικού κλάδου και ότι θα πετύχει τον στόχο του ενός εκατομμυρίου μασκών τον μήνα τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο Τζανλούκα Φίκο εκπρόσωπος του συνδικάτου UILM, επικαλούμενος επιστολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο προς τους εργαζόμενους.

Η Fiat Chrysler δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο, σημειώνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η FCA και η Ferrari -και οι δύο ελέγχονται από την Exor, την επενδυτική εταιρία της ιταλικής οικογένειας Ανιέλι- βρίσκεται σε συνομιλίες με την Siare Engineering, τη μεγαλύτερη στην Ιταλία εταιρία παραγωγής αναπνευστήρων, προκειμένου να βοηθήσουν στον διπλασιασμό της παραγωγής μηχανημάτων που θεωρούνται σωτήρια και που χρειάζονται επειγόντως στην κρίση του κορονοϊού, όπως δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα αξιωματούχοι της εταιρίας.

Η FCA έχει προσωρινά αναστείλει τη λειτουργία των περισσότερων εργοστασίων της σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στην εξάπλωση του ιού και της επακόλουθης βουτιάς στην παγκόσμια ζήτηση για αυτοκίνητα. Και η Ferrari έχει αναστείλει τις δραστηριότητες στις δύο μονάδες της, που βρίσκονται στην Ιταλία.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το σημερινό κλείσιμο των εργοστασίων προκειμένου να εξοπλισθούμε με τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη κατάσταση», δήλωσε ο Φίκο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα και άλλες μεγάλες εταιρίες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της FCA.

Πηγή: newsbeast.gr