Νέα έξοδο στις αγορές φαίνεται πως ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ελλάδα.

Σύμφωνα πληροφορίες της ιστοσελίδας capital.gr, το οικονομικό επιτελείο έχει καταλήξει στην έκδοση δεκαετούς ομολόγου, στοχεύοντας στην ενίσχυση του «μαξιλαριού» ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τα δημοσιονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Μάλιστα, η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου θα προχωρήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Τρίτη, με τις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan να έχουν οριστεί ως ανάδοχοι.

Ο νέος 10ετής τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030. Με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου (λήξης 2029) να διαμορφώνεται σήμερα στο 1,38%, πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι ο νέος τίτλος μπορεί να πετύχει ένα επιτόκιο της τάξης του 1,5% ενώ το ποσό άντλησης θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Πλέον, το κλίμα για τους ελληνικούς τίτλους είναι αρκετά ευνοϊκό, κάτι που βοηθά το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σε αυτή την έκδοση.

Σύμφωνα με αναλυτές, η βελτίωση των ελληνικών ομολόγων, με το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου να έχει υποχωρήσει κατά 67% από τα μέσα Μαρτίου και το 4% που άγγιξε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, οφείλεται στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και στις προθέσεις της Κομισιόν για τη στήριξη της ανάκαμψης στην Ε.Ε, καθώς και στα πλεονεκτήματα που εμφανίζουν τα ελληνικά assets.

Πηγή: newsbeast.gr