Σε μια λίστα 12 υπόπτων έχει καταλήξει σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία που αναζητά τους υπαίτιους του προπηλακισμού του πρύτανη του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντάνη. Οι άγνωστοι του πέρασαν στο λαιμό, μια ταμπέλα στην οποία αναγραφόταν «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Η ομάδα της ΕΛΑΣ που έχει επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για την προέλευση των δραστών και επιχειρούν να τους ταυτοποιήσουν με ευρήματα από τον χώρο της επίθεσης (η Αστυνομία έχει πάρει για εξέταση ακόμη και τα ρούχα που φορούσε ο πρύτανης προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό των δραστών), με ταυτοποίηση προσώπων από τις κάμερες που βρίσκονται σε σημεία γύρω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα καθώς επίσης και με την άρση των τηλεφωνικών κλήσεων λίγο πριν και λίγο μετά την πράξη τους.

Πάντως οι έρευνες γίνονται με δυσκολίες καθώς τα άτομα που εισέβαλαν στο πρυτανικό γραφείο άδειασαν πάνω στα έπιπλα και στο χώρο γενικότερα τον πυροσβεστήρα με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν πολλά ίχνη.

Συν τοις άλλοις, οι δράστες φορούσαν μπουφάν και κουκούλες και κάποιοι όπως όλα δείχνουν ήταν μέλη καταλήψεων αντιεξουσιαστών από την περιοχή των Πατησίων.

Πηγή: newsbeast.gr