Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC. Σύμφωνα με την έρευνα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά και το τελευταίο διάστημα αυξάνει την συσπείρωσή της, γεγονός που της επιτρέπει να διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 5,9% της δημοσκόπησης του Απριλίου, στο 6,4% σήμερα.

Η διαφορά μάλιστα γίνεται 6,6% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων και φθάνει στο 7,4% στην εκτίμηση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει και αυτός τις δυνάμεις του κατά 0,9% αλλά η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της περισσότερο, κατά 1,4%, ενώ μείωση παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ κατά μία μονάδα. Το ΚΚΕ αυξάνει τη δύναμή του κατά 0,7%, η Ελληνική Λύση έχει καθοδική πορεία (χάνει 0,9% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ σταθερό παραμένει το ΜεΡΑ25 και δεν συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Στην πρόθεση ψήφου, οι επιδόσεις των κομμάτων έχουν ως εξής: Νέα Δημοκρατία 32,5%, ΣΥΡΙΖΑ 26,1%, ΠΑΣΟΚ 8,6% και ΚΚΕ 5,8%. Ακολουθούν με ποσοστά πολύ κοντά στο όριο του 3%, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου (3,2%) και ΜεΡΑ25 (3,1%).

Να σημειωθεί ότι η έρευνα έχει «πιάσει» και το debate, αφού ολοκληρώθηκε μετά τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και ενώ απομένουν πλέον μόλις λίγες ημέρες από τις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία έχει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, το ΠΑΣΟΚ 8,9%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 3,3%, το κόμμα Βαρουφάκη 3,2%. Εντός Βουλής βρίσκονται η Ελληνική Δημιουργία και η Πλεύση Ελευθερίας.

Σε γενικές γραμμές η δύναμη της ΝΔ φαίνεται σταθερή και ελαφρώς ανοδική, ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τις δυνάμεις του, το ΠΑΣΟΚ πέφτει, το ΚΚΕ έχει σταθερά ανοδική τάση- όπως εσχάτως και το ΜεΡΑ25- ενώ κάμψη στις τελευταίες μετρήσεις έχει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου που κάνει η Opinion Poll δίνει στη Νέα Δημοκρατία ποσοστό 37,6%, στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 30,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στις πρώτες εκλογές, στο 10%. Τόσο το κόμμα Βελόπουλου όσο και το κόμμα Βαρουφάκη είναι εντός Βουλής μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής.

Πηγή: newsbeast.gr