Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» ανοίγει την αγκαλιά της στην Ελλάδα και στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό που στέκεται ενωμένος απέναντι στην πρόκληση της πανδημίας. Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το «Όταν σφίγγουν το χέρι» των Μίκη Θεοδωράκη – Γιάννη Ρίτσου.

Η «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» επιδιώκει να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση του ηθικού όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού.

Το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό και ως «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού», είναι η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Πήρε το όνομά της από τον πρώτο της διευθυντή, Αλεξάντερ Βασίλιεβιτς Αλεξαντρόφ και αποτελείται από μια αποκλειστικά ανδρική χορωδία, μια μουσική ορχήστρα και ένα χορευτικό σύνολο. Ξεκίνησε το 1928 σαν μουσικό σύνολο αποτελούμενο από 12 στρατιώτες με βασική αποστολή να ψυχαγωγεί τα σοβιετικά στρατεύματα οπουδήποτε στον κόσμο βρίσκονταν. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’30 είχε φτάσει να απασχολεί 300 καλλιτέχνες και η φήμη της είχε ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας. Η Χορωδία, στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έδωσε πάνω από 1500 συναυλίες, πολλές από αυτές και στην πρώτη γραμμή, παίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ηθικού του Κόκκινου Στρατού.

Πηγή: newsbeast.gr