Βγαλμένη από σενάριο ταινίας είναι η υπόθεση της Lindsey Abbuhl, η οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή προσποιούνταν ότι η κόρη της είχε ανίατη ασθένεια και κατάφερε έτσι να αποσπάσει από δωρεές σχεδόν 5.000 δολάρια.

Η 35χρονη μητέρα από το Κάντον του Οχάιο, που δήλωσε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κλοπή, καταδικάστηκε σε τέσσερα έως έξι χρόνια φυλάκισης και υποχρεώνεται να καταβάλλει πάνω από 8.500 δολάρια ως αποζημίωση, όπως μετέδωσε το Fox8 και αναμεταδίδει η New York Post.

Οι κατηγορίες αφορούν σε μια απάτη που έστησε στην πλατφόρμα GoFundMe με την ονομασία «Rylee’s Warriors» στην οποία είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 4.500 δολάρια μέχρι να κατέβει.

Όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες Αρχές, η Abbuhl είπε ψέματα ότι η 11χρονη κόρη της έπασχε από ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος και ότι ο εγκέφαλός της κατέρρεε.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έγινε αρκετά γνωστή και η μητέρα με το 11χρονο κοριτσάκι εμφανίστηκαν ακόμη και σε τοπικό κανάλι για να μοιραστούν την ιστορία τους τον Φεβρουάριο του 2021. Τότε, η Abbuhl ισχυρίστηκε ότι η κόρη της, η ταυτότητα της οποίας αποκρύπτεται λόγω της ηλικίας της, αναγκάστηκε, εξαιτίας της ασθένειάς της να εγκαταλείψει το όνειρό της να παίξει σόφτμπολ.

«Οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι το συγκεκριμένο άθλημα ήταν πέρα από τις δυνατότητές της εξαιτίας της ασθένειάς της και έτσι πήραμε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει» έλεγε χαρακτηριστικά η Abdul.

Όταν η ομάδα σόφτμπολ του Πανεπιστημίου Malone έμαθε για την ιστορία του κοριτσιού, διέδοσε την καμπάνια του GoFundMe στους οπαδούς της και προσκάλεσαν τη μικρή να ρίξει την πρώτη μπαλιά σε ένα παιχνίδι με το Πανεπιστήμιο Walsh.

Όμως τον Μάιο του 2021 κάποιος ενημέρωσε τις Αρχές ότι η μητέρα παραπλανούσε την κόρη της και το κοινό «για να βγάζει χρήματα για να ταξιδεύει, να διασφαλίζει στέγη και άλλα προσωπικά της έξοδα».

Δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του FOX8 αναφέρουν ότι «ένας γιατρός αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της μητέρας ότι [το κορίτσι] είναι ετοιμοθάνατο». Επιπλέον, η έκθεση του γιατρού ανέφερε ότι το 11χρονο κορίτσι έκανε ψυχοθεραπεία για τρία χρόνια για να «επεξεργαστεί την ιδέα ότι θα πεθάνει».

Η ομολογία ενοχής της Abbuhl ήταν «ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να τραυματιστεί περαιτέρω ένα παιδί που έχει ήδη περάσει τόσα πολλά» ανέφερε η εισαγγελέας σε δελτίο Τύπου μετά τη δίκη. Η μητέρα ενδέχεται να αποφυλακιστεί σε έξι μήνες αν δείξει καλή διαγωγή.

Σε δήλωσή του στο WKYC την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος της μητέρας υποστήριξε ότι η κόρη της «είχε διαγνωσμένες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας βλάβης στον εγκέφαλό».

«Πρόκειται για μια περίπτωση μιας παρανοϊκής, πραγματικά ανήσυχης μητέρας ή για κάποιον που πραγματικά προσπάθησε να επωφεληθεί από την ανεντιμότητα; Μόνο η ίδια η μητέρα γνωρίζει πραγματικά την απάντηση σε αυτό. Η συμφωνία αυτή (στο δικαστήριο) επιτεύχθηκε ως συμβιβασμός, ώστε η μαμά να είναι ελεύθερη μετά την έκτιση έξι μηνών στη φυλακή, εφόσον συμμορφώνεται με τους κανόνες συμπεριφοράς εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο δικηγόρος, η κόρη της Abbuhl «είναι καλά» και τώρα ζει με τον πατέρα της.

Πηγή: newsbeast.gr