Και σε άλλα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας θα εφαρμοστεί ο έλεγχος θερμοκρασίας επιβατών, ένα μέτρο που ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να δοκιμάζει τις επόμενες ημέρες το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Ο όμιλος αεροδρομίων του Μάντσεστερ έκανε γνωστό ότι οι έστω λιγοστοί επιβάτες που θα ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων Μάντσεστερ, Στάνστεντ και ανατολικών Μίντλαντς -για βασικές μετακινήσεις- θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια, όπως και το προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν και δοκιμές ελέγχου θερμοκρασίας των επιβατών, προκειμένου να υπάρχει ένα είδος πιστοποίησης της υγείας τους πριν τους επιτραπεί η επιβίβαση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον όμιλο, η πρακτική αυτή στοχεύει στο να κάνει τους επιβάτες να νιώθουν περισσότερο ασφαλείς για την πτήση τους, αλλά και να προσφέρει ένα ακόμη μέτρο προστασίας σε όσους εργάζονται στα αεροδρόμια.

«Είχαμε τις συστάσεις από ειδικούς για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και είμαστε ικανοποιημένοι που δρομολογούμε αυτά τα νέα μέτρα για τους επιβάτες που ακόμη πρέπει να ταξιδεύουν. Περιμένουμε ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ένα νέο πλαίσιο μέχρι το τέλος του Μαΐου που θα στηρίζει την επανεκκίνηση του κλάδου το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο διευθυντής του ομίλου, Τσάρλι Κόρνις.

Πηγή: newsbeast.gr