Την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αποφυλάκισή του έκανε στην TV100 ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και συγκεκριμένα στην εκπομπή «De Profundis» που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου. Μία εμφάνιση, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Στην εκπομπή που προβλήθηκε την  Παρασκευή 10 Απριλίου και είχε ως θέμα τη δικαιοσύνη συμμετείχαν πέραν του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης και  ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου του ΑΠΘ Γρηγόρης Καλφέλης, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νίκος Παρασκευόπουλος και ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης.

Μετά το πέρας της εκπομπής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε λέγοντας ότι προσκλήθηκε χωρίς προειδοποίηση για τη συμμετοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και ύστερα από διαμαρτυρία του, έλαβε διαβεβαίωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Αβαρλή, ότι η συμμετοχή του κ. Παπαγεωργόπουλου θα περιοριστεί σε ένα δίλεπτο, κάτι όπως λέει δεν έγινε.

«Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση που να δόθηκε τηλεοπτικό βήμα σε καταδικασμένο για σοβαρές πράξεις -που βάρυναν μια ολόκληρη πόλη- πρόσωπο να επικρίνει δικαστές του, χωρίς δημοσιογραφικό έλεγχο, δυνατότητα απάντησης θιγομένων  ή άκουσμα άλλης άποψης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Τουλάχιστον ατυχή», χαρακτήρισε την παρουσία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στην TV100 με δήλωση του στην ιστοσελίδα voria.gr και ο έτερος καλεσμένος της εκπομπής ο δικηγόρος Χάρης Βεργούλης, λέγοντας και αυτός ότι δεν γνώριζε την παρουσία του κυρίου Παπαγεωργόπουλου στη συγκεκριμένη εκπομπή.

«Στο βήμα ενός δημοτικού μέσου τον λόγο μπορεί να έχει ο κάθε δημότης, όποιος κι αν είναι αυτός» σχολιάζει στην προσωπική της σελίδας στο facebook η παρουσιάστρια της εκπομπής De Profundis, Μαρία Αναγνωστίδου. «Το δημοσιογραφικό λειτούργημα είναι ιερό και κανείς δεν πρέπει στο όνομα μικροκομματικών συμφερόντων η σκοπιμοτήτων να μπαίνει στον πειρασμό να παραβιάζει την ανεξαρτησία και την ελευθερία του, ζητώντας από ένα δήμαρχο να ελέγχει τους καλεσμένους μιας εκπομπής η από έναν δημοσιογράφο να παίρνει την άδεια από το δήμαρχο για τα πρόσωπα που θα προσκαλέσει» σχολίασε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος.

Μετά από όλα αυτά ο  Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τοποθετήθηκε με γραπτή του δήλωση:

Στη δήλωση του απαντά στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης  Ν. Παρασκευόπουλο και στον δικηγόρο  Χ. Βεργούλη, οι οποίοι όπως τονίζει διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως για την συμμετοχή του στην εκπομπή.

«Δεν θα αναφερθώ στο ότι χαιρετήθηκα θερμά με τους παραπάνω συμπολίτες μου στον προθάλαμο του χώρου εγγραφής της TV100, ούτε στα άρθρα  5 και 14 περί ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος– που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα—και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο  επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Θα ρωτήσω απλά: Γιατί δεν παίρνουν  θέση στο καίριο ερώτημα που υπέβαλα στην συγκεκριμένη εκπομπή;    Είναι ορθό η Ελληνική Δικαιοσύνη – που οι  ίδιοι τόνισαν  ότι δεν είναι αλάνθαστη– να καταδικάσει με 3—2 (δύο Εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου) τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την τελείως φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία   ότι «μπήκαν 17.000.000 € (!) στον λογαριασμό υπ’ αρίθμ. 1542859» του Δημοτικού μου Συνδυασμού (απόφαση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  υπ’ αρίθμ. 469/2018,  σελ. 73,195,196);», αναφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Πληροφορήθηκα ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος και ο δικηγόρος κ. Χ. Βεργούλης διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως, διότι η εγνωσμένου κύρους δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης κ, Μαρία Αναγνωστίδου  στο πλαίσιο μιάς ανωτάτου επιπέδου εκπομπής, απηύθυνε  και σε εμένα ερωτήσεις τις οποίες   απηύθυνε – σε άλλο χρόνο—και σε αυτούς!!!

Δεν θα αναφερθώ στο ότι χαιρετήθηκα θερμά με τους παραπάνω συμπολίτες μου στον προθάλαμο του χώρου εγγραφής της TV100, ούτε στα άρθρα  5 και 14 περί ελευθερίας του λόγου του Συντάγματος– που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα—και ιδιαίτερα στο άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο  επιβάλλει στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου κ.λ.π.».

Θα ρωτήσω απλά: Γιατί δεν παίρνουν  θέση στο καίριο ερώτημα που υπέβαλα στην συγκεκριμένη εκπομπή;    Είναι ορθό η Ελληνική Δικαιοσύνη – που οι  ίδιοι τόνισαν  ότι δεν είναι αλάνθαστη– να καταδικάσει με 3—2 (δύο Εφέτες ψήφισαν υπέρ της απόλυτης αθωότητας μου) τον επί 12ετία Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την τελείως φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία   ότι «μπήκαν 17.000.000 € (!) στον λογαριασμό υπ’ αρίθμ. 1542859» του Δημοτικού μου Συνδυασμού (απόφαση ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  υπ’ αρίθμ. 469/2018,  σελ. 73,195,196);

Φανταστική και αυταπόδεικτα αναληθή αιτιολογία αφού πλέον όλων των άλλων,  με έγγραφο της η Τράπεζα Πειραιώς την 3/1/2020  βεβαιώνει  ότι  «στον λογαριασμό 1542859 αλλά και οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό που εμφανίζεστε ως δικαιούχος ΔΕΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  πίστωση ποσού 17.000.000 € με μία ή περισσότερες καταθέσεις»!!!

Και συνεχίζει: «Συνημμένα σας παραδίδουμε τις κινήσεις του  παραπάνω  λογαριασμού»,  οι οποίες κινήσεις  σε διάστημα 7 ετών (1999—2006) έφθασαν τα 259.721 €,  που προήλθαν σύμφωνα με τον Νόμο από την πώληση κουπονιών και τις συνδρομές  72 επωνύμων Θεσσαλονικέων  προς τον Δημοτικό μου Συνδυασμό και με τα οποία επί 7 χρόνια καλύπταμε  τα έξοδα του Συνδυασμού,  στα οποία χρόνια υπήρξαν 3 νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις!!!

Περιττό να αναφέρω ότι ο λογαριασμός αυτός (1542859) έχει διεύθυνση «Βενιζέλου 45– το παλιό Δημαρχείο—1ος όροφος, γραφείο 113» που ήταν ακριβώς τα γραφεία του Συνδυασμού μου!!!

Τέλος παρακαλώ άλλη μία φορά τον Εισαγγελέα του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ να εξετάσει την συγκεκριμένη καταγγελία μου σχετικά με την υπ’αρίθμ. 469/2018 απόφαση του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.»