Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναμφισβήτητα είναι ο σταρ των ημερών. Κάθε απόγευμα, μέσα από την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού, οι πολίτες κρέμονται από τα χείλη του και με αγωνία περιμένουν να ανακοινώσει τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και αν υπάρχουν καταγεγραμμένοι θάνατοι ή όχι.

Πλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα εμφανίζεται στις οθόνες τρεις φορές την εβομάδα καθώς οι ενημερώσεις σχετικά με τον κορονοϊό, τις υπόλοιπες μέρες θα γίνονται από γραπτές ανακοινώσεις.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Γιάννης Ευσταθίου παρουσίασαν για πρώτη φορά σπάνιες φωτογραφίες και μαρτυρίες από τα μαθητικά χρόνια του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ώριμος και μετρημένος από παιδί. Φορώντας τα γυαλιά του, στεκόταν με τον ίδιο τρόπο στον φακό, όπως και σήμερα. Την δεκαετία του ‘80 είχε πλάι του τους συμμαθητές του. Δεν υπήρχε Νίκος Χαρδαλιάς, δεν υπήρχε φυσικά ούτε ούτε κορονοϊός. Οι ανησυχίες ήταν άλλες.

«Με τον Σωτήρη ήμασταν συμμαθητές από το δημοτικό μέχρι την Γ’ λυκείου, για 12 χρόνια. Ο Σωτήρης ήταν πάντα ο αθόρυβος εργάτης. Δεν ήταν ούτε ο φασαριόζος, ούτε ο εξυπνάκιας, ούτε το σαΐνι, αλλά ούτε και ο απουσιολόγος. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, ο αθόρυβος εργάτης», αναφέρει παλιά συμμαθήτρια του καθηγητή και λοιμωξιολόγου.

Το αθώο φλερτ στο δημοτικό

Η Ευγενία Χριστιανούδη, συμμαθήτρια του Σωτήρη Τσιόδρα περιγράφει το αθώο φλερτ της με τον καθηγητή στο δημοτικό.

«Θυμάμαι ότι στην 5η Δημοτικού είχε βρει το θάρρος -που ήθελε θάρρος εκείνη την εποχή- και μου είχε ζητήσει να τα φτιάξουμε. Είχα μείνει εμβρόντητη, δεν υπήρχε κανείς που να μην κάνει παρέα με τον Σωτήρη. Βγαίναμε και παίζαμε όλοι μαζί μπουγέλα. Θυμάμαι την απορία των δασκάλων που δεν καταλάβαιναν πώς γίνεται τώρα αυτό, δηλαδή ένα παιδί που δεν ακούγεται ποτέ, να ξέρει τόσο καλά το μάθημα», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα πάρτι και οι εκδρομές δεν έλειπαν από το πρόγραμμα.

Τα μαθητικά χρόνια και τα βραβεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας φοίτησε στο 110ο Δημοτικό Σχολείο στη Φωκίωνος Νέγρη, αμέσως μόλις γύρισε από την Αυστραλία σε ηλικία 6 ετών. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει σε ελληνικό σχολείο.

Ο γιος του Παναγιώτη και της Φωτεινής από το Νεοχώρι Αρκαδίας βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη και έπαιρνε το ένα βραβείο μετά το άλλο. Κατάφερε να ξεχωρίσει στο Harvard και να κάνει μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα.

Ο καθηγητής Τσιόδρας έγινε animation, σκίτσο, παιδικό τραγούδι. Αναγκάστηκε να κλείσει τις εκκλησίες, το δικό του καταφύγιο, για να μας σώσει. Και τελικά τα κατάφερε. Τα ξένα μέσα υποκλίνονται και εμείς μαζί τους στον επιστήμονα που θα μείνει στην ιστορία ως ο γιατρός που μας έβγαλε από την καραντίνα.