Στο Σικάγο ο ζωολογικός κήπος Lincoln Park απαγόρευσε στους επισκέπτες να έρχονται σε επαφή με τον γορίλα Amare, γιατί οι φύλακες παρατήρησαν ότι το ζώο έδινε σημασία στις τεχνολογικές συσκευές των ανθρώπων, με αποτέλεσμα να μην κοινωνικοποιείται με το είδος του.

Αρχικά, διακινούνταν η πληροφορία ότι ο γορίλας είχε εθιστεί στη τεχνολογία, όμως μια εκπρόσωπος του Lincoln Park μίλησε στο euronews.com και τόνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με την ίδια, οι φύλακες εντόπισαν τον γορίλα να αδιαφορεί για τα μέλη του είδους του, γιατί κοιτούσε τις φωτογραφίες από τα κινητά που του έδειχναν οι επισκέπτες, καθώς κολλούσαν τις συσκευές τους πάνω στο προστατευτικό τζάμι.

Έτσι, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν μια κατάλληλη ταινία, ώστε να κρατάει το κοινό σε απόσταση τουλάχιστον 30 μέτρων από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο γορίλας Amare. Μάλιστα, ο Stephen Ross, διευθυντής του Lester E. Fisher Center for the Study and Conservation of Apes του ζωολογικού κήπου, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι το καλύτερο «για τους γορίλες και τους χιμπατζήδες είναι να τους αφήσουν να είναι πίθηκοι!».

«Είναι σημαντικό να αφιερώνουν χρόνο εστιάζοντας στις σχέσεις τους, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικούς δεσμούς και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι οι πίθηκοι απολαμβάνουν τις αλληλεπιδράσεις με τους επισκέπτες που παρακολουθούν βίντεο και βλέπουν φωτογραφίες, είναι καλύτερο να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους περισπασμούς», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: newsbeast.gr