Μέλος της κορυφαίας ομάδας της Euroleague για την προηγούμενη δεκαετία ψηφίστηκε ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έβαλε το όνομά του δίπλα σε ακόμη έναν Έλληνα θρύλο του μπάσκετ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο 35χρονος φόργουορντ επιβραβεύτηκε για τους δύο τίτλους (2011-12 και 2012-13) και τις παρουσίες σε δύο ακόμη τελικούς (2014-15 και 2016-17) με τον Ολυμπιακό.

«Αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγα χρόνια ότι θα ήμουν μέλος της καλύτερης πεντάδας, μάλλον θα του έλεγα πως είναι τρελός. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και προσπαθώ να το αποφεύγω σε όλες τις συνεντεύξεις μου. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι χαρούμενος, αλλά χαίρομαι περισσότερο για όσα πετύχαμε με την ομάδα μου. Κατακτήσαμε δύο μεγάλους τίτλους, δώσαμε χαρά στον κόσμο μας και πήγαμε άλλες δύο φορές στο Final 4. Η χαρά του κόσμου είναι κάτι που μου δίνει δύναμη και ενέργεια. Όσο μεγαλώνω, κοιτάζω περισσότερο να κερδίζει η ομάδα μου, να απολαμβάνω το παιχνίδι και να βοηθώ για να κερδίζουμε», δήλωσε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε: «Το 2012 κανένας δεν μας περίμενε και όλοι νόμιζαν πως θα μας κερδίσουν εύκολα. Το 2013 όλοι ήξεραν ότι ήμασταν επικίνδυνοι και μας περίμεναν, αλλά είχαμε καλή χημεία, παίξαμε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και κερδίσαμε ξανά τον τίτλο».

Η λογική λέει πως μέλος αυτής της ομάδας της Euroleague θα είναι και ο Βασίλης Σπανούλης. Πέραν των δύο Ελλήνων, έχουν ήδη ανακοινωθεί ως κορυφαίοι της προηγούμενης δεκαετίας και οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Κάιλ Χάινς, Λούκα Ντόντσιτς, Μίλος Τεόντοσιτς.

Πηγή: newsbeast.gr