Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιάννης Φλωρινιώτης και ο καλλιτεχνικός κόσμος βυθίστηκε σε θλίψη. Η κόρη του, Άννα Φλωρινιώτη μίλησε στην εκπομπή «T-Live» του Alpha και δεν έκρυψε τον πόνο της. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

«Το οξυγόνο ήταν χαμηλό τις τελευταίες ημέρες. Έτσι είπαμε να νοσηλευτεί για να δυναμώσει. Δεν περιμέναμε ότι θα γίνει αυτό το τραγικό κακό. Δεν μπορούσαμε να το διανοηθούμε. Του είπαμε ότι οι γιατροί θα τον βοηθήσουν και θα τον δυναμώσουν. Οι γιατροί του είπαν ότι δεν μπορεί να είναι όπως πριν και είχε μαραζώσει» είπε αρχικά η Άννα Φλωρινιώτη.

«Μου είπε μάλιστα ότι “δεν θα είμαι όπως πριν” και του απάντησα ότι “ρε μπαμπά, δε μπορείς να τρέχεις με μισό πνεύμονα. Μόνο που θα μπορείς να πας μία βόλτα, για έναν καφέ”. Μου έλεγε ότι δεν θα μπορεί να δουλέψει κι αυτό ήταν το μαράζι του. Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ να τον πάρει, φόρεσε μία φόρμα και ένα καπελάκι ασορτί. Πέταξε όμως το καπέλο, όταν έφυγε η μάνα μου και πήρε ένα με στρας» ανέφερε στην συνέχεια η κόρη του Γιάννη Φλωρινιώτη.

Η Άννα Φλωρινιώτη πρόσθεσε επίσης ιδιαίτερα συγκινημένη: «Καλός άνθρωπος ήταν… Του έκανα χαβαλέ στο δωμάτιο, γελάγαμε με τους ανθρώπους δίπλα… Για μένα ο πατέρας μου ήταν, είναι και θα είναι ένας θρύλος. Για πάντα! Δεν θα σβήσει ποτέ… Σας ευχαριστώ».