Για έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου για την ύφεση που φέρνει ο κορονοϊός κατηγορεί την κυβέρνηση η Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν αρκεί η σχετική επιτυχία των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης. Δεν έχει έως τώρα εμφανιστεί ένα σχέδιο πρόληψης της ύφεσης η οποία έρχεται ούτως ώστε να στηριχθούν οι κρίσιμοι τομείς, οι επιχειρήσεις  και οι εργαζόμενοι. Μάλλον μιλάμε για απουσία πλήρους σχεδίου που θα δράσει σε ανάσχεση, κατά το δυνατόν, της ύφεσης.

Ως εξελίσσεται η επιδημία πέραν του υγειονομικού (το οποίο επίσης περιμένουμε να δούμε γιατί τίποτα δεν  έχει κριθεί ακόμη), στο οικονομικό και κοινωνικό κομμάτι, είναι βέβαιο ότι πολλές από τις επιχειρήσεις όταν αρθούν τα μέτρα δεν είναι σε θέση να ανοίξουν καν, ενώ με τους περιορισμούς οι οποίοι θα υπάρχουν όσες ανοίξουν θα υποχρεωθούν να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό.  Άρα χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων εκ των προτέρων με ζεστό χρήμα  δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας.

Η ύφεση έρχεται η κυβέρνηση την παρατηρεί, δεν δρα προληπτικά. δεν υιοθετεί προτάσεις ή έστω μέρος των προτάσεών μας ως αντιπολίτευσης» ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής: «Δεν είναι πανάκεια η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. H αλήθεια είναι εδώ, η ζωή το ίδιο και καταδεικνύει τα θέματα.

Η επιτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης είναι αποτέλεσμα πολιτικής & μεθοδολογικής ταχυδακτυλουργίας

Από την πλευρά μας, ως Αξιωματική αντιπολίτευση σταθήκαμε υπεύθυνα με προτάσεις απέναντι στην υγειονομική κρίση. Όμως  θέλω να επισημάνω ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μην υπάρξει ορθή ανάγνωση της μέχρι τώρα διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση και να περιοριστεί σε λιβανίσματα και στήριξη του προφίλ του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: newsbeast.gr