Ένα από τα ζητήματα που αντιμετώπισε η ελληνική αγορά με το ξέσπασμα του κορονοϊού, ήταν η έλλειψη αντισηπτικών, με τη μέχρι τότε ποσότητα να μην είναι αρκετή ώστε να καλύψει τις ανάγκες.

Η αύξηση της παραγωγής τους ήταν αναγκαία, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να περιγράφει τις κινήσεις της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Βάσει των όσων ανέφερε, έχει αυξηθεί η παραγωγή από κάτω από 200.000 τεμάχια την ημέρα σε 500.000 και πάνω. Επιπλέον, τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και τα αντισηπτικά βιομηχανίας που πήρε ειδική άδεια για να παράγει περίπου 250.000 τεμάχια την ημέρα.

«Άρα, θα έχουμε περίπου 1.000.000 παραγόμενα τεμάχια αντισηπτικών εγχωρίως, δηλαδή σε 20 ημέρες θα έχουμε πενταπλασιάσει την παραγωγή μας», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επίσης, επισήμανε ότι με τις κινήσεις αυτές θα επέλθει ισορροπία, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει υπολογίσει ότι η ημερήσια ζήτηση αντισηπτικών στην χώρα μας με το πλαφόν των δυο τεμαχίων, ανέρχεται περίπου στο 1.000.000 ευρώ και συνεπώς καλύπτεται η εσωτερική ζήτηση.

Μπορεί να αυξηθεί η τιμή στο ρύζι

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς. Απέδωσε την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια, στο γεγονός ότι οι εξαγωγές τους αυξήθηκαν κατά 150%.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ανάλογη αύξηση θα παρατηρηθεί και σε άλλα προϊόντα όπως το ρύζι, καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν θα επιβάλει δασμούς στις εξαγωγές ρυζιού από την Τουρκιά, καθώς φοβάται επισιτιστική κρίση στη χωρά του.

Πάντως, όπως υπογράμμισε, στη χώρα μας δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αυξήσεις, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η κατάσταση με τα αντισηπτικά και τις μάσκες είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι έχουν επιχειρήσεις που είναι σε ΚΑΔ που πλήττονται, μπορούν να μπουν στην ομπρέλα προστασίας των μέτρων άσχετα με το αν έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους.

Πηγή: newsbeast.gr