«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση στην κοπή πίτας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε εποχές τέτοιες όπως αυτές που ζούμε σήμερα, δεν σηκώνει ούτε ισαποστάκηδες, ούτε “ναι μεν αλλά “» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Αυτά δεν είναι ανεκτά. Εδώ, έχουμε μια ξένη δύναμη, τη Ρωσία, η οποία με διάφορες δικαιολογίες έχει εισβάλει σε μια ανεξάρτητη χώρα, την Ουκρανία, προσπαθώντας να την καταλάβει και να ελέγξει τον προσανατολισμό της, την εξωτερική της πολιτική, την ανεξαρτησία της. Αυτό είναι παντελώς απαράδεκτο».

«Η Ελλάδα και η κυβέρνηση μας στάθηκε από την αρχή απολύτως αλληλέγγυα στην Ουκρανία και στο δίκαιο αγώνα του λαού της για ανεξαρτησία» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η ιστορία μας δεν μας επιτρέπει παρά να είμαστε πάντα μεταξύ αυτών των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους και ποτέ με τον επιτιθέμενο κατακτητή, αλλά και τα συμφέροντα μας δεν μας επιτρέπουν να νομιμοποιήσουμε σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα κάποιου γείτονα, επειδή αυτός διαφωνεί με την εξωτερική πολιτική που θέλει ο γείτονας του, να λύσει τις διαφορές τους με τα όπλα. Όποιος Έλληνας δεν το καταλαβαίνει αυτό το πράγμα και πόσο επικίνδυνο θα ήταν για την Ελλάδα πραγματικά είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι παρά τις αλλεπάλληλες δυσκολίες που έχει συναντήσει η σημερινή κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή», μεταναστευτικό, πανδημία, κρίσεις, η χώρα «στέκεται, όχι απλώς όρθια», αλλά, συγκριτικά με άλλες χώρες, τα πάει πολύ καλά και πρόσθεσε: «Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 2021 η Ελλάδα θα έχει τη δεύτερη υψηλότερη οικονομική επίδοση σε όλη της Ευρώπη. Θέση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία μας από την πρώτη μέρα που ενταχθήκαμε στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν είχε φτάσει ποτέ σε τόσο μεγάλη επίδοση μεταξύ των υπολοίπων χωρών».

Πηγή: newsbeast.gr