Θετικά υποδέχθηκε η ΓΕΝΟΠ τις προτάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που παρουσιάστηκαν σήμερα σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Γ.Στάσση, με αντικείμενο τις μετακινήσεις προσωπικού ενόψει του οριστικού κλεισίματος του ορυχείου και του ΑΗΣ Αμυνταίου και τα κίνητρα αποχώρησης για τους εργαζομένους που έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ πρότεινε ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον της αποζημίωσης (15.000), σε όσους εργαζομένους έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα και υπηρετούν στη Διεύθυνση Λ.Κ.Δ.Μ. και στις θυγατρικές εταιρίες «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτική Μεγαλόπολης».

Το ποσό των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης (15.000), καταβλήθηκε και στον ΑΔΜΗΕ, ενώ η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποεπένδυσης είχε καθορίσει ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 10.000 ευρώ.

«Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης. Ωστόσο, η απόφαση για την αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνον τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η πρόταση που υπέβαλε ο κ.Στάσσης αναμένεται να επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας στις 2 Ιουνίου, ενώ οι εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους έως τις 30/6/2020 ώστε να έχουν αποχωρήσει έως τις 30/10/2020. Αυτό σημαίνει πως οι μετακινήσεις προσωπικού από το ορυχείο Αμυνταίου θα αρχίσουν μετά την 1η Ιουλίου 2020.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ θα ληφθεί και η απόφαση για την καταβολή των ειδικών επιδομάτων. Η ίδια απόφαση (για τα ειδικά επιδόματα) αφορά και τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγή: newsbeast.gr