Στην Ιθάκη για να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Ιανός βρέθηκε η Φώφη Γεννηματά.

«Οι καταστροφές στην Ιθάκη δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να αξιοποιήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Να απλοποιήσει διαδικασίες έτσι ώστε παρά πολύ γρήγορα να πάρουν τις αποζημιώσεις οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μετά τη συνάντησή τους με τις τοπικές Αρχές και την ενημέρωση που είχε για τις καταστροφές και τα μέτρα αποκατάστασης.

Επισήμανε ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει να έχει σε λειτουργία τα πολύ σημαντικά εργοστάσια αφαλάτωσης με αύξηση στην επιχορήγηση που παίρνει από το κράτος.

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε και για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας και τόνισε την ανάγκη ενισχυθεί με επιπλέον ασθενοφόρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών κατά την τουριστική περίοδο.

«Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές. Χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για την Ιθάκη που έχει χτυπηθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: newsbeast.gr