«Αυτό που ζούμε στην Αττική είναι ευθύνη της κυβέρνησης» είπε για τον κορονοϊό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά,  μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή όπου συζητείται επερώτηση του ΚΙΝΑΛ για το επιτελικό κράτος.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση για υποτίμηση στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού επειδή, όπως είπε, «θέλησε να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη της πρώτης φάσης», σημειώνοντας ότι μετά το τέλος της καραντίνας, την περασμένη άνοιξη, δεν έδωσε λύσεις ούτε ενίσχυσε το ΕΣΥ ούτε πήρε μέτρα αποτροπής της εξαπλωσης της πανδημίας και χαλάρωσε ενόψει του καλοκαιριού.

Η κ. Γεννηματά μίλησε και για τις καταλήψεις σχολείων, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως δεν έκανε τίποτα για να λειτουργήσουν τα σχολεία ομαλά. «Η απάντηση στις καταλήψεις δεν είναι ο στιγματισμός των παιδιών και είναι δική σας ευθύνη να δώσετε λύσεις για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία», τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Επικαλέστηκε, δε, αποφάσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις που οδήγησαν στον συνωστισμό στις τάξεις. «Μετά το φιάσκο με τις μάσκες, η απάντηση ήταν το παγουρίνο», επισήμανε.

Σχετικά με το επιτελικό κράτος που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για ξεπερασμένες και παλιομοδίτικες αντιλήψεις και πρακτικές, ενώ υποστήριξε πως «ξαναζούμε την επανίδρυση του κράτους, όπως έγινε επί Κώστα Καραμανλή που οδήγησε σε μεγάλες σπατάλες».

Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε ότι η ΝΔ ξεπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ στον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων και έδωσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν 1.700 ενώ σήμερα έχουν πλησιάσει του 2.800. «Είναι η εμμονή της Δεξιάς να ελέγξει το κράτος», υπογράμμισε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως το 2014, ως υπουργός, επιχείρησε να καταργήσει την Διαύγεια προκαλώντας τότε την σθεναρή αντίσταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα υπονομεύει το ΑΣΕΠ με τη συγκρότηση επιτροπών προσλήψεων.

«Εμείς προτείνουμε αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, διαφάνεια και λογοδοσία, για τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό το κράτος, με το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις και τον εκμαυλισμό, δεν αξίζει στη χώρα», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: newsbeast.gr