Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι επιφυλακτικές απέναντι στη γαλλογερμανική πρόταση για τη δημιουργία ενός ταμείου ανάκαμψης από τον κορονοϊό ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να υποστηρίξουν την πρόταση αυτή διότι διαφορετικά διακινδυνεύουν να καταστήσουν δυσκολότερη την έξοδο από την κρίση.

«Είναι προς το συμφέρον όλων των ευρωπαϊκών χωρών να συμμετάσχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία… αν δεν υπάρξει αυτή η ώθηση, κανένας δεν θα μπορέσει να βγει απ’ αυτό», δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σε διψήφια ποσοστά ο ρυθμός συρρίκνωσης της γερμανικής οικονομίας»

Εν τω μεταξύ το γερμανικό βιομηχανικό και εμπορικό επιμελητήριο DIHK ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει πως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό εντός ενός εύρους διψήφιων ποσοστών φέτος λόγω της κρίσης του κορονοϊού, μια πολύ πιο απαισιόδοξη άποψη σε σχέση με την εκτίμηση της κυβέρνησης.

«Φέτος, και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε, θα δούμε μια ιστορική οικονομική κάμψη», δήλωσε ο πρόεδρος του DIHK Έρικ Σβάιτζερ, παρουσιάζοντας την τελευταία έρευνα του επιμελητηρίου.

Η εκτίμηση του DIHK για βουτιά της οικονομίας με ρυθμό εντός ενός εύρος διψήφιων ποσοστών έρχεται σε σύγκριση με την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ύφεση-ρεκόρ της τάξης του -6,3% το 2020.

Πηγή: newsbeast.gr