Οι Αρχές στη Γαλλία ανακοίνωσαν 218 νέα θύματα του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 24.594.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως μέχρι σήμερα 15.369 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα νοσοκομεία και ακόμη 9.225 πέθαναν από επιπλοκές της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορονοϊός, στα γηροκομεία της χώρας.

Ο νεότερος απολογισμός έρχεται μια 10 ημέρες πριν από την πρώτη απόπειρα μερικής άρσης των μέτρων περιορισμού για τον κορονοϊό, που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως δεν αποτελεί επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων με σοβαρές επιπλοκές του ιού μειώθηκε περαιτέρω και την Πρωτομαγιά για πρώτη φορά εμφανίζεται κάτω από τις 4.000 και συγκεκριμένα σε 3.878 ασθενείς κορονοϊού. Στη Γαλλία, 53.500 πολίτες νόσησαν από τον κορονοϊό και πλέον έχουν αναρρώσει και είναι καλά.

Τέλος, οι γαλλικές Αρχές ανακοίνωσαν πως 25.887 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας αφότου μολύνθηκαν με τον κορονοϊό. Και στην περίπτωση των νοσηλευθέντων στη Γαλλία, ο αριθμός παρουσιάζει αποκλιμάκωση.

Πηγή: newsbeast.gr