Τηλεδιάσκεψη έχουν σήμερα οι επικεφαλής οικονομικής πολιτικής των χωρών της Ομάδας των 20, και μετά τις συνομιλίες τους δεν θα εκδώσουν ανακοίνωση, όπως δήλωσε πηγή του G20 στο Reuters, γεγονός που τονίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο να επιτύχουν συναίνεση για τον τρόπο αντιμετώπισης του αυξανόμενου οικονομικού κινδύνου από την επιδημία του κορονοϊού.

Οι συνομιλίες, που έχουν προγραμματιστεί για τις 13.00 ώρα Ελλάδας, γίνονται ενώ το G20 βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις για να λάβει συντονισμένη δράση απέναντι στην πανδημία που έχει συνταράξει τις αγορές και έχει προκαλέσει φόβους για παγκόσμια ύφεση, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι αρμόδιοι οικονομικής πολιτικής των χωρών του G20 αναμένεται να ετοιμαστούν για μια σύνοδο που περιπλέκεται από τον πόλεμο τιμών στο πετρέλαιο μεταξύ δύο μελών της, της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, και τον φραστικό πόλεμο μεταξύ δύο άλλων, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η Σαουδική Αραβία, που προεδρεύει φέτος του G20, έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να συγκαλέσει έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των ηγετών αυτή την εβδομάδα «προκειμένου να προωθηθεί ένα συντονισμένο πακέτο πολιτικών για την προστασία των ανθρώπων και τη θωράκιση της παγκόσμιας οικονομίας».

Συγκριτικά με την μικρότερη Ομάδα των 7 (G7) προηγμένων οικονομιών, η G20 περιλαμβάνει μεγάλα αναδυόμενα κράτη όπως η Κίνα, γεγονός που δυσκολεύει την επίτευξη συναίνεσης σε μια κρίση που εξελίσσεται πολύ γρήγορα, σύμφωνα με αναλυτές.

Πηγή: newsbeast.gr