Ο κτηνοτρόφος που είχε δολοφονήσει τον άνδρα της αδελφής του το 2017 στη Φθιώτιδα, έσπασε τελικά τα ισόβια, καθώς καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το Δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κατηγορούμενο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Απόφαση του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου να είναι ευνοϊκότερη σε σχέση με την πρωτόδικη του ΜΟΔ Άμφισσας, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ίδια κατηγορία.

Την ομόφωνη απόφαση των Τακτικών Δικαστών και Ενόρκων, του ΜΟΕ Λαμίας με την οποία ο 70χρονος καταδικάστηκε σε 15ετη κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπο του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου έως την τέλεση της πράξης, σχολίασε στο LamiaReport ο συνήγορος υπεράσπισης Βασίλης Παπιώτης:

«Πρόκειται για μία Δίκαιη Απόφαση η οποία τιμά τον νομικό μας πολιτισμό και εκδόθηκε με την συμμετοχή των συμπολιτών μας στην θέση των κρινόντων. Η ορθή και αιτιολογημένη κρίση του Δικαστηρίου στηρίχθηκε πράγματι στην προσωπικότητα του δράστη και στον έντιμο βίο του πριν τη διάπραξη του αδικήματο , κάνοντας δεκτό τον σχετικό ισχυρισμό του.»

Σημειώνουμε ότι ο 70χρονος είναι έγκλειστος εδώ και 5 χρόνια στις Φυλακές Δομοκού, στις οποίες θα επιστρέψει για την έκτιση του υπόλοιπου της ποινής του, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο.

Πως είχε γίνει το κακό

Το φονικό, όπως σημειώσαμε είχε γίνει πριν από 5 χρόνια. Το θύμα με τη γυναίκα του και αδελφή του δράστη, είχαν πάει να κόψουν ξύλα δίπλα στο κτήμα όπου διατηρούσε ο 70χρονος τη στάνη του. Ο τελευταίος τους ζήτησε να φύγουν και πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα, για εκφοβισμό όπως υποστήριξε. Η μία βολή ωστόσο βρήκε στην κοιλιακή χώρα τον γαμπρό του.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ η σοκαρισμένη γυναίκα πήρε τηλέφωνο έναν συγχωριανό τους, με το αυτοκίνητο του οποίου μετέφεραν τον βαριά τραυματισμένο άνδρα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Δυστυχώς όμως ήταν αργά.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κινείται με το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή του Μαρτίνου και τον συνέλαβαν, ενώ ομολόγησε την πράξη του. Μαζί του είχε και το φονικό όπλο, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με διάφορα φυσίγγια που είχε στη στάνη του.

Πηγή: newsbeast.gr