Στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν άνοδο και έκαναν «στροφή» από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν επτά ετών, καθώς τα νέα δραστικά μέτρα στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσαν νέες ελπίδες για την ετοιμότητά της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη υγειονομική κρίση που πλήττει τη γηραιά ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 10:15 ώρα Ελλάδας.

Η ΕΚΤ ακολούθησε το παράδειγμα κεντρικών τραπεζών σε Ιαπωνία, Αυστραλία και ΗΠΑ, καθώς ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα στήριξης προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την ουσιαστική παύση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά την άνοδο των μετοχών των τραπεζών και των εταιριών πετρελαίου και αερίου, οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής υποχώρησαν κατά 3% λόγω των ανησυχιών για πλήρη κατάρρευση του κλάδου.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η γερμανική Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα ότι η αεροπορική βιομηχανία ίσως να μην επιβιώσει χωρίς κρατική βοήθεια, σε περίπτωση που η πανδημία κρατήσει για μεγάλο διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr