Βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμό δήλωσε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου πολυεστερικών στον Ασπρόπυργο, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες νωρίς το πρωί της Παρασκευής και υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

«Ήταν καθαρά εμπρησμός. Έχουν ανοίξει τη μεσοτοιχία από το διπλανό κτήριο και μπήκανε μέσα για να βάλουνε φωτιά» ανέφερε ο ιδιοκτήτης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, ενημερώθηκε από συγγενικά του πρόσωπα για τη φωτιά που κατέστρεφε τους κόπους μιας ζωής.

Ερωτηθείς για το αν υποψιάζεται ποιος μπορεί να ευθύνεται για αυτόν τον εμπρησμό στην επιχείρησή του που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο, επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ, ο ιδιοκτήτης απάντησε ότι πιστεύει ότι «είναι από τους Ρομά» που εδώ και μέρες διαμαρτύρονται και βανδαλίζουν περιουσίες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στο σημείο παραμένουν 30 πυροσβέστες για την αποφυγή του κινδύνου ανάφλεξης ενώ η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πολυεστερικών βρίσκεται δίπλα ακριβώς από την επιχείρηση των ελαστικών που ομάδα Ρομά πυρπόλησε χθες, Πέμπτη.

Το πρωί της Παρασκευής εστάλη προειδοποίηση στους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής από το 112 να καταφύγουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά παράθυρα και πόρτες για να προφυλαχθούν από τις τοξικές αναθυμιάσεις.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική ενώ κατά τη διάρκεια της φωτιάς, σε απόσταση αρκετών μέτρων, η ορατότητα ήταν πολύ δύσκολη από τους καπνούς.