Τα χειρότερα γλίτωσαν οι δήμαρχοι Αμφίκλειας, Στυλίδας και Δομοκού, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους από την κηδεία του πατέρα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών είδαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν να πιάνει φωτιά.

Όπως αναφέρει το lamiareport, το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς, όμως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας.

Η δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, ανήρτησε τους στίχους  του τραγουδιού του Νίκου Πορτοκάλογλου «γιατί, ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Όπως σημειώνει η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, «πιο δυνατοί βγήκαμε και εμείς από το ατυχές συμβάν που είχαμε καθώς η αγάπη και το ενδιαφέρον όλων σας μας έδωσε δύναμη».

Με την ανάρτηση της η κ. Στιβακτή ευχαριστεί τους διερχόμενους οδηγούς για τη βοήθεια τους αλλά και όσους έσπευσαν να της συμπαρασταθούν με τα «εκατοντάδες τηλέφωνα και μηνύματα συμπαράστασης», ζητώντας παράλληλα «ένα μεγάλο συγνώμη για το καρδιοχτύπι που προκαλέσαμε σε όσους μας αγαπάνε».

Το ηθικό δίδαγμα, όπως το περιγράφει η Δήμαρχος Αμφίκλειας Ελάτειας, είναι πως «η ζωή μας μπορεί να αλλάξει στο λεπτό για αυτό ζήστε σαν να είναι το τελευταίο σας λεπτό….Αλλά τελικά είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε».

Μετά το συμβάν, συμπληρώνει η Αθανασία Στιβακτή, «οι αγαπημένοι μας συνάδερφοι φρόντισαν να μας απαλύνουν το πόνο με μία φωτογραφία, αλλά και να μας φτάσουν στον προορισμό μας».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος της Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου, τόνισε πως «πράγματι η αγάπη του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Βγήκαμε απο αυτή την άτυχη συγκυρία πιο δυνατοί και έτοιμοι να πέσουμε στη μάχη για να πετύχουμε όλα όσα προγραμματίσαμε και να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε ξεκινήσει. Ευχαριστούμε πολύ».