Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών από την Πάτρα μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη λίγη ώρα αφότου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής. Ο Μάνος Δασκαλάκης με ψυχραιμία αναφέρθηκε – στην συνέντευξη που μεταδόθηκε στο Φως στο Τούνελ χθες Παρασκευή (8/4) – στην εν διαστάσει πλέον σύζυγό του, αλλά και στις κατηγορίες εις βάρος της για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους.

«Μετά από εννέα χρόνια γάμου, δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή, να βγω έξω από ένα δικαστήριο και να υποστηρίξω ότι μάνα σκότωσε τα παιδιά της, πόσο μάλλον τα δικά μου. Όσο επιπόλαιο κι αν ακούγεται, η εγκυμοσύνη ήταν επιλογή και των δυο μας όταν έγινε. Ποτέ δε μετάνιωσα γι’ αυτή μου την πράξη. Οι δικοί μου με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ, αλλά ήταν δίπλα μου και στήριξαν την επιλογή μου.»

«Δεν υπήρχε κανένας να μου πει κάτι αρνητικό για τη Ρούλα που να με βάλει σε σκέψεις. Το μόνο που μου είχε και η ίδια παραδεχτεί, ήταν μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει επειδή ήταν πιεσμένη με το θάνατο της γιαγιάς της και εξαιτίας του τότε χωρισμού της και ήταν σε μία κατάθλιψη. Όταν οι συγκρούσεις ήταν έντονες, έβλεπα μία Ρούλα η οποία κοίταζε να κρατήσει την οικογένειά της με κάθε τρόπο. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται ορατά πριν το χαμό της Ίριδας και μετά που χωρίσαμε. Απ’ την οικογένειά μου ακόμα και τώρα αναρωτιόμαστε και ψάχνουμε για δείγματα που να μας είχε δείξει ως προς τα παιδιά.»

«Οι γονείς μου πενθούν, γι’ αυτό δεν βγαίνουν να μιλήσουν. Το μόνο που εύχομαι ακόμα και τώρα είναι να ξυπνήσω και να είναι όλα αυτά ένα ψέμα. Να έχουν γυρίσει πίσω τα παιδιά μου και να μην έχει πάθει κανένα τίποτα, δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει. Αν έχει γίνει έτσι, μιλάμε για τον πιο χειριστικό άνθρωπο που υπάρχει, για ποιον έρωτα μιλάμε; Τα παιδιά μου μπορούν να γυρίσουν πίσω;», κατέληξε.

«Μιλούν» οι πνεύμονες της Μαλένας – το νέο εύρημα της επιτροπής των ιατροδικαστών

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας στον απόηχο της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις φυλακές Κορυδαλλού, για την ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας.

Το «Φως στο Τούνελ» της Παρασκευής (8/4) αποκαλύπτει πως από τις έως τώρα τοξικολογικές αναλύσεις, δεν προκύπτει άλλη ουσία που να έπαιξε ποσοτικά δυνητικό ρόλο στο θάνατο του παιδιού. Μόνη τοξική ουσία σε ποσότητα και αποτέλεσμα παραμένει η κεταμίνη.

Τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα μεταξύ άλλων, έχουν αποσταλεί για ανάλυση και τα αποτελέσματα θα δοθούν κατευθείαν στην Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Το ίδιο θα γίνει και για τα αποτελέσματα από τα βουλεύματα που εκδόθηκαν για άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Από μία πρώτη άτυπη έρευνα που είχε διενεργηθεί και δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί εξαιτίας των εξελίξεων, οι Αρχές είχαν ήδη διαπιστώσει κάποιες διαδικτυακές αναζητήσεις της κατηγορούμενης από δική της συσκευή. Αφορούσαν ουσίες που προκαλούν θάνατο. Και αυτή η έρευνα γίνεται επισήμως, ενδελεχώς και τα αποτελέσματά της θα δοθούν απευθείας στην Ανακρίτρια.

Οι Αρχές φαίνεται ήδη να έχουν ξεκάθαρο ότι για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, για τα οποία έχει ξεκινήσει έρευνα από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία, ο θάνατος τους δεν επήλθε από χορήγηση κάποιας ουσίας.

Στην έρευνα της επιτροπής ιατροδικαστών για την Μαλένα που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές την επόμενη εβδομάδα, εντοπίζεται σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής ένα νέο σημαντικό εύρημα στους πνεύμονες που δείχνει ασφυκτικό θάνατο. Για την Ίριδα, η έρευνα ακόμη συνεχίζεται.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξ αρχής τήρησε και επιμένει να τηρεί στάση άρνησης σε όσα της αποδίδονται από τις Αρχές. Μάλιστα, στην απολογία της έφτασε στο σημείο να πετάξει το «μπαλάκι» για τη χορήγηση της κεταμίνης στους γιατρούς, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα και ως προς τον ακριβή χρόνο θανάτου της Τζωρτζίνας.

Ο σύζυγος της κατηγορούμενης, Μάνος Δασκαλάκης, παρουσιάστηκε στην Ανακρίτρια το πρωί της Πέμπτης 7 Απριλίου και κατέθετε για περισσότερες από τρεις ώρες ενώ μία ημέρα πριν, δήλωσε παράσταση για την υπεράσπιση της κατηγορίας. Στην κατάθεσή του αναφέρθηκε στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά και στα όσα ο ίδιος γνωρίζει σχετικά με την ασθένεια και τη νοσηλεία της κόρης του Τζωρτζίνας.

Πηγή: newsbeast.gr