Η σύζυγος του Γιώργου Ξυλούρη, του ενός από τους δύο νεκρούς του φονικού που έγινε στα Ανώγεια στις 2 Μαΐου, έμεινε πίσω με δύο παιδιά και ο πόνος της είναι αβάσταχτος.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Η ίδια έγραψε ένα μοιρολόι για τον σύζυγο της που ραγίζει καρδιές. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Γιώργη μου τα πιαδιά μας δα αητέ μου

Μερονυχτού σε ψάχνουνε χρυσέ μου

Μερονυχτού σε ψάχνουνε κλωνάρι μου

η Βαγγελιώ σου και ο Γιάννης κανακάρι μου».

Το χρονικό του φονικού

Όλα συνέβησαν στις 10 περίπου το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου όταν οι δύο άνδρες, ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης (62 ετών) και ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος (30 ετών) βρέθηκαν στο καφενείο του Περαχωρίου Ανωγείων.

Οι δύο οικογένειες τις τελευταίες ημέρες είχαν μία διαμάχη για τα μιτάτα τους με αποτέλεσμα γρήγορα ν’ ανάψει ο καβγάς και οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια.

Η έντονη λογομαχία πήρε ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις όταν πάνω στον καβγά βγήκαν και τα όπλα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί πρώτος ο Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης. Όταν βγήκαν τα όπλα, ένας 30χρονος που βρισκόταν στο καφενείο επιχείρησε να τους χωρίσει ωστόσο τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι. Στον καβγά συμμετείχε και ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63χρονο πατέρα του.

Μετά την ταυτοποίηση των δύο όπλων που παραδόθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ το DNA του 29χρονου Μανόλη Καλομοίρη και του άτυχου Γιώργη Ξυλούρη ανιχνεύτηκε στα αντίστοιχα όπλα που παραδόθηκαν καθώς και στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της αιματοχυσίας.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο. Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα», ανέφερε ο 29χρονος.

Οι συγγενείς του Γιώργου Ξυλούρη επιμένουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη.

«Ήμουν στο σπίτι και άκουσα φωνές. Βγήκα και είδα τον 29χρονο να φωνάζει και να βρίζει. Τρεις άνδρες τον κρατούσαν αλλά αυτός δεν ηρεμούσε. Μέχρι να κατέβω, άκουσα πυροβολισμούς. Τρόμαξα τόσο που νομίζω ότι άκουσα τέσσερις. Βγήκα στον δρόμο και είδα τον Γιώργη (Ξυλούρη) να είναι πεσμένος κάτω και γύρω γύρω κόσμο», δήλωσε ένας εκ των συγγενών του κτηνοτρόφου.

Πηγή: newsbeast.gr