Αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου θα γίνει η κρίσιμη γενική συνέλευση των ομολογιούχων της Folli Follie, με αντικείμενο την έγκριση ή μη του πλαισίου συμφωνίας για τη διάσωση του Ομίλου.

Πηγές της εταιρείας εκτιμούν ότι στην συνέλευση θα υπάρξει θετική έκβαση στην ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι ομολόγων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού CHF 150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκριναν το πλαίσιο συμφωνίας για τη διάσωση του Ομίλου (term sheet) στις 6/3/2020.

Αύριο καλούνται να το εγκρίνουν και οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ (ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019) όπου απαιτείται ποσοστό 33,3% για απαρτία.

Εν συνεχεία μιας θετικής έκβασης της ψηφοφορίας, είναι προγραμματισμένο το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 8/δ του Πτωχευτικού Κώδικα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πηγές της εταιρείας εκτιμούν ότι η ένταξη στο άρθρο 106 β/δ αποτελεί μονόδρομο για την εταιρεία και το μέλλον της και για να επιτευχθεί πρέπει όλοι οι stakeholders να το στηρίξουν (εργαζόμενοι, ομολογιούχοι κλπ.).

Η ένταξη στο άρθρο 106 είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση της εταιρείας. Όπως σημειώνουν, η τρέχουσα διαδικασία αναδιάρθρωσης πρέπει να υποστηριχθεί πανταχόθεν για την αποκατάσταση της φήμης του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό, να αποκτήσουν ξανά αξιοπιστία οι ελληνικές επιχειρήσεις, και οι εργαζόμενοι να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους.

Η νέα διοίκηση που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 20 Φεβρουαρίου στοχεύει στην εξασφάλιση των 800 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων, στην συνέχιση λειτουργίας του Ομίλου Folli Follie και την επαναφορά του σε αναπτυξιακή τροχιά, στην αποκατάσταση της φήμης του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό, την προστασία της φήμης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, καθώς και στην καλύτερη δυνατή λύση για τους ομολογιούχους/επενδυτές.

Το νέο ΔΣ σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με την εξάπλωση του κορονοϊού και με δεδομένο ότι η ρευστότητα της εταιρείας είναι πια σε περιορισμένα επίπεδα λόγω και του κλεισίματος των καταστημάτων από την Τετάρτη 18 Μαρτίου και για άγνωστο χρονικό διάστημα, εργάζεται συνεχώς και βρίσκει λύσεις (τηλεργασία, ενίσχυση των online sales κτλ.) προκειμένου να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον για τον Όμιλο και την περαιτέρω επιχειρηματική του ανάπτυξη.

Πηγή: newsbeast.gr