Την ώρα που στη χώρα μας δεν έχει κοπάσει ακόμα ο σάλος από το περιστατικό με το μαχαίρωμα σκύλου στη Νίκαια, ένα ακόμα ανατριχιαστικό γεγονός κακοποίησης ζώου καταφτάνει από τη νότια Αυστραλία.

Αυτή τη φορά ήταν ένας υπάλληλος κέντρου άγριας ζωής που είδε στην άκρη του δρόμου έναν φασκωλόμυ να χαροπαλεύει.

«Χάρολντ» τον ονόμασε και παρά τις 26 σφαίρες που έφερε στο σώμα του, ζούσε ακόμα. Το πυροβόλησαν και το άφησαν να πεθάνει, δεν είχε έρθει όμως ακόμα η στιγμή του.

Παρά τα τραύματα, την εξόντωση και την αφυδάτωση, ο Χάρολντ ζούσε ακόμα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Δεν έχει διαφύγει ωστόσο τον κίνδυνο.

The dear boy that came in yesterday after being shot has been named! Welcome Harold 🥰I am trying not to get too excited as the next 48 hours are crucial and he is far from being out of the woods but he showed enthusiasm for his food today! It is a really positive sign. Aside from this, he is still deeply resting and recovering. Please keep him in your thoughts, I know he feels everyone’s love ❤Come on baby, you’ve got this 🙏

Δημοσιεύτηκε από Wombat Awareness Organisation στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020

Το γεγονός έκανε γνωστό μια φιλοζωική ειδικά για τον φασκωλόμυ, το Wombat Awareness Organisation, που περιέγραψε στο Facebook πώς κατάφερε να το σώσει ο κτηνίατρος, τονίζοντας ωστόσο πως «έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει».

«Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες», γράφει η οργάνωση, έχοντας ενημερώσει τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με την ίδια, ο φασκωλόμυς είναι ένα από τα ζώα που στοχεύουν συχνά οι ασυνείδητοι, παρά το γεγονός ότι προστατεύεται με νόμο σε όλη την Αυστραλία (εκτός Βικτόρια), και πολλοί καταλήγουν νεκροί με σφαίρα στο πρόσωπο.

Πηγή: newsbeast.gr