Εξιτήριο θα πάρει σήμερα από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, μετά από 12 μέρες νοσηλείας, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου, θα μείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Η ανακοίνωση

«Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, θα λάβει σήμερα εξιτήριο από το Νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία δώδεκα (12) ημερών. Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος μετά το εξιτήριό του, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες»

Το τεστ και η μεταφορά στην Ελλάδα

Ο κ. Αναστάσιος είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονταν σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στην Ελλάδα με C-130 και μετά με ειδική κάψουλα στον Ευαγγελισμό.

Το μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο

Ο Αρχιεπίσκοπος, όταν εισήχθη στον Ευαγγελισμό, έστειλε μήνυμα, καθησυχάζοντας για την πορεία της υγείας του.

Συγκεκριμένα έλεγε:

«Πέρασε ήδη η πρώτη ημέρα στον “Ευαγγελισμό” και όλα εξελίσσονται καλά. Σε όλη μας τη ζωή αναφερόμαστε στον Θεό των εκπλήξεων αλλά και στον Θεό των θαυμάτων. Η πορεία μας στην Αλβανία ξεκίνησε με την αναφώνηση “ο Θεός είναι μαζί μας” και την εν χορώ απάντηση “και εμείς μαζί του”, που μας στήριξαν τη βεβαιότητα ότι “δεν θα μας αφήσει ο Θεός”.

Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή.

Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: “Μη φοβού, μόνον πίστευε”».