Ένας Έλληνας αστυνομικός, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, φέρεται να συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στον Έβρο, σύμφωνα με το Evros-news.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αστυνομικός είχε πάει την Κυριακή από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία μαζί με μια κοπέλα και σήμερα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη από τους Τούρκους, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα πάντα με το τοπικό σάιτ, η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται ότι ο 41χρονος αστυνομικός κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ συνελήφθη και η κοπέλα που ήταν μαζί του.

Για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει σημάνει συναγερμός στην Ελληνική Αστυνομία που ενημερώθηκε, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές Αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν, ενώ να θυμίσουμε ότι για να πάει κάποιος αστυνομικός ή και στρατιωτικός στην Τουρκία, θα πρέπει να λάβει ειδική άδεια. Είναι άγνωστο στην προκειμένη περίπτωση αν ο αστυνομικός του Α.Τ. Φερών είχε ζητήσει και λάβει τέτοια άδεια.

Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικούς κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

Πηγή: newsbeast.gr