Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκεετιών που συνταράσσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο οποίο εμπλέκεται και το όνομα της ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star, Μαρία Ψαρά στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής βρέθηκε να έχει στην κατοχή της συνολικά 160.000 ευρώ σε σακούλες, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.

Αναμένεται να οδηγηθεί στη γυναικεία φυλακή του Σαιν-Ζιλ εντός των Βρυξελλών.

Θα παραμείνει εκεί έως πέντε μέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, οι οποίες θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης.

Τρία θα είναι τα κριτήρια: Αν κριθεί ύποπτη φυγής, εάν θα κριθεί ύποπτη τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων ή εάν θα υπάρξει συμπαιγνία, αν δηλαδή βρει τα άτομα που θα καταφέρουν να σβήσουν τα ίχνη της και την αθωώσουν τελικά στο δικαστήριο. Μέχρι την έναρξη της διαδικασίας θα περάσει περίπου ένας με ενάμισης χρόνος.

Τις επόμενες ημέρες η κυρία Καϊλή θα πρέπει να ζητήσει νομική στήριξη καθώς θα βρεθεί ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης.

Στο κάδρο των ερευνών και η αδερφή της

Παράλληλα, στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται και η αδερφή της κυρίας Καϊλή Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας. Δεν αποκλείεται επίσης, να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον, καθώς είναι μια πάγια τακτική των βελγικών αρχών.

Πηγή: newsbeast.gr