Συνολικά δύο έρευνες, μία στο Βέλγιο και μία στην Ελλάδα, τρέχουν για την Εύα Καϊλή αναφορικά με την υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών από το Κατάρ, γνωστό κι ως Qatargate, με το τοπίο να αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 22 Δεκεμβρίου, όταν και θα βρεθεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και στη χώρα μας, η ποινή που θα της επιβληθεί θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που μπορεί να της επιβληθεί στο Βέλγιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «στο Βέλγιο η κ. Καϊλή ελέγχεται για ξέπλυμα και για δωροδοκίες. Είδαμε ότι ο σύντροφός της συνεργάζεται με τις Αρχές και δίνει πληροφορίες, γεγονός που θα τον ρίξει στα μαλακά. Μένει να δούμε τι θα κάνει και η κ. Καϊλή γιατί είναι σημαντικό το αν θα συνεργαστεί και εκείνη.

Οι ποινές εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες. Είναι από 3 έως μάξιμουμ πέντε χρόνια.

Στην Ελλάδα, η Εύα Καϊλή ελέγχεται από τους εισαγγελείς και την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, για το αν έφερε μαύρα λεφτά από το εξωτερικό και τα επένδυσε εδώ πχ σε ακίνητα.

Η νομοθεσία εδώ είναι πιο αυστηρή. Μιλάμε για 15 χρόνια και πάνω. Αν βρεθεί κάτι μεμπτό, θα δικαστεί και εδώ. Θα δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο και μετά θα έρθει εδώ να δικαστεί.

Εδώ όμως δεν ισχύει αυτό που ισχύει στο Βέλγιο, ότι δίνεις πληροφορίες για να πέσεις στα πιο μαλακά».

Πηγή: newsbeast.gr