Η Εύα Καϊλή παραμένει για δεύτερη νύχτα κρατούμενη των βελγικών Αρχών ως ύποπτη για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει με το Κατάρ ενώ ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν την Κυριακή από την Εισαγγελία των Βρυξελλών.

Το κατηγορητήριο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Εύα Καϊλή είναι ξεκάθαρο αφού το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται αφορά στις κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση! Κατηγορίες πολύ βαριές σε περίπτωση που κριθεί ότι η ίδια έχει συμμετοχή.

Διεθνή μέσα όπως η DW και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP μετέδωσαν τις πρώτες ώρες από όταν έγινε γνωστή η αστυνομική επιχείρηση ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη, ενώ σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ έχει προσαχθεί και έχει οδηγηθεί σε ακρόαση, ενώ θα οδηγηθεί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες σε Δικαστή εντός 48 ωρών, ο οποίος θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Κανένας από τους πέντε που έχουν προσαχθεί και δίνουν κατάθεση δεν κατηγορείται ακόμη επίσημα από τις αρχές του Βελγίου, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξει και συνέχεια στις προσαγωγές όσο περνούν οι ώρες.

Σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, ο Ιταλός πρώην Ευρωβουλευτής ο οποίος σύμφωνα με την Le Soir και το Knack, το γαλλόφωνο και φλαμανδικό μέσο που πρώτα έφεραν στο φως την υπόθεση, είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ο άνθρωπος που έδινε τις εντολές προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις σε πρόσωπα κλειδιά στα «έγκατα» της Ευρωβουλής. Ο 67 ετών Παντσέρι που 15 χρόνια καθόταν στα έδρανα του νομοθετικού οργάνου της ΕΕ το 2019 δεν επανεξελέγη αλλά δεν αποχώρησε από τις Βρυξέλλες και το δίκτυό του.

Δημιούργησε μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση με όνομα «Πολεμώντας την ατιμωρησία» την οποία σύστησε στον κόσμο από την είσοδο της Βουλής της Ευρώπης.

Το απόγευμα της Παρασκευής (09/12) στο δικό του διαμέρισμα φαίνεται να βρέθηκαν σε μετρητά περί τα 600.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πηγές από την Βελγική εισαγγελία η άκρη του νήματος ξεκίνησε μετά την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου πριν από 6 μήνες. Ο Παντσέρι είναι ο άνθρωπος που γύρω του έχτισε ένα σύστημα μέσω του οποίου προσπαθούσε, με θολούς συνήθως τρόπους, να περάσει προτάσεις προς όφελος συνήθως του Μαρόκου και του Κατάρ. Τον Παντσέρι με την Εύα Καϊλή συνδέει ο σύντροφος της Ελληνίδας Αντιπροέδρου, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Ο Τζιόρτζι υπήρξε για πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Παντσέρι στην Ευρωβουλή και πλέον συνεργάζονται και στην Μη Κυβερνητική του Οργάνωση.

.

Πηγή: newsbeast.gr