«Στόχος μας να τελειώσει η σεζόν της Euroleague με το υπάρχον format (6 παιχνίδια καν. περιόδου, playoffs και F4 στην Κολωνία) εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της υγείας όλων των φορέων της διοργάνωσης, δηλαδή αν κι εφόσον δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος.

Ωστόσο εξετάζουμε κι ένα εναλλακτικό σενάριο της συγκέντρωσης όλων των ομάδων σε μία πόλη κι ένα γήπεδο που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ακόμη και για το ενδεχόμενο τέλεσης μόνο των playoffs ή ενός F8.

Σίγουρα δε θα γίνει το F4 στην Κολωνία τις ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Συζητάμε για άλλες ημερομηνίες. Σκεφτόμαστε και το Eurocup που είναι κάπως πιο εύκολο. Τσεκάρουμε την πορεία του κορονοϊού σε όλες τις χώρες. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση αυτή τη στιγμή. Οι ομάδες και οι παίκτες υποφέρουν από αβεβαιότητα, αλλά πρέπει να κάνουν κάποιες θυσίες και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων», ανέφερε στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου για το μέλλον της Euroleague o Tζόρντι Μπερτομέου.

Σε ερώτηση για το πότε μπορεί να τελειώσει η σεζόν, απάντησε: «Όχι μετά τον Ιούλιο. Δε γίνεται να έχουμε αγώνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο γιατί θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Αν ξεκινήσουμε μέχρι Ιούλιο θα προλάβουμε».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr