Όλο και περισσότερες πιθανότητες φαίνεται να συγκεντρώνει το σενάριο να ολοκληρωθεί η σεζόν στη Euroleague με ένα Final 8, στα πλαίσια του σχεδιασμού που ενέκρινε πριν από κάποιο διάστημα η FIBA για το Basketball Champions League. Μάλιστα, το λεκανοπέδιο της Αττικής μοιάζει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να φιλοξενήσει αυτό το τουρνουά, που θα κρίνει τον τίτλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Nova, η διοργανώτρια Αρχή συμπεριέλαβε και επίσημα την ελληνική πρωτεύουσα στις υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν το Final 8. Μάλιστα, η Λίγκα δεν έμεινε εκεί. Φέρεται να απευθύνθηκε στις διοικήσεις των ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, ζητώντας πληροφορίες για τη διαθεσιμότητά τους το χρονικό διάστημα 4 έως 26 Ιουλίου.

Ως συνέχεια σε αυτά, η Euroleague έστειλε έγγραφα με τα οποία αντίστοιχα ρωτά τις διοικήσεις των γηπέδων του Αμαρουσίου και του Περιστερίου για τη διαθεσιμότητά τους, καθώς υπολογίζει να τα χρησιμοποιήσει ως προπονητήρια.

Όλα αυτά αφορούν ένα προσχέδιο που εκπονεί η διοργανώτρια Αρχή, που αφορά το μέλλον της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, με τον προγραμματισμό να έχει αλλάξει δραστικά λόγω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός της Αθήνας υποψήφιες είναι η Λιθουανία με γήπεδα στο Κάουνας και η Σερβία με γήπεδα στο Βελιγράδι.

Πηγή: newsbeast.gr