Ανοικτά του Αστακού βρίσκεται το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο μετά τις 11:00 αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας ώστε να συνεχιστούν με ασφάλεια οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ για τους δέκα αγνοούμενους.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) ανοιχτά της Ηγουμενίτσας ενώ είχε προορισμό το Μπρίντεζι και χθες Τρίτη (22/2) αποφασίστηκε να ρυμουλκηθεί στον Αστακό.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbeast από το πλοίο Euroferry Olympia δεν βγαίνουν έντονοι καπνοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη μεταφορά του πλοίου στον Αστακό

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”EUROFERRY OLYMPIA”, στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newsbeast