Εσπευσμένα μεταβαίνει στην Σκύδρα της Πέλλας ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου μαζί με την διευθύντρια επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ Φλώρα Κοντοπίδου.

Νωρίτερα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του κ. Παπαγεωργίου, είχε ανασταλεί η λειτουργία εταιρείας κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας, του νομού Πέλλας, καθώς εντοπίστηκαν 114 κρούσματα.

Ο κ. Παπαγεωργίου θα έχει σύσκεψη στις 16:00 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, οι δήμαρχοι της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Μετά το λουκέτο στην κονσερβοποιία αναστέλλεται και η λειτουργία των λαϊκών αγορών του δήμου Σκύδρας από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης αναφέρει ο logospellas.gr.

Απολύμανση στο Γυμνάσιο Σκύδρας, μετά το κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή

Με εντολή της Δημοτικής Αρχής έγινε την Πέμπτη (01.10) στο Γυμνάσιο της Σκύδρας απολύμανση σε όλους τους χώρους καθώς ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η τάξη που φοιτά το παιδί απολυμάνθηκε πρώτη, καθώς θα ξαναλειτουργήσει στις 13 Οκτωβρίου, ενώ έγινε και απολύμανση σε όλους τους χώρους αναφέρει ο logospellas.gr.

Το σχολείο λειτουργεί κανονικά, ο μικρός βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ η Δήμαρχος σε μήνυμα της συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως eφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ότι ορίζει ο νόμος, σε συνεννόηση με όλους τους αρμοδίους.