Για «απολύσεις – διώξεις πολιτικού χαρακτήρα» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου κάνουν λόγο 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών Πειραιά Αλεξιάδη, Δρίτσα, Κασιμάτη και Ραγκούση, υπάρχουν καταγγελίες ότι τις τελευταίες μέρες τέσσερις εργαζόμενοι της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε αιτία, ενημερώθηκαν ότι καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας τους.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι στις 30/4/2020 και στις 05/05/2020, εν μέσω πανδημίας, η εργοδότρια εταιρεία, τους ανακοίνωσε τηλεφωνικά την απόλυσή τους, χωρίς να προβεί σε καμία περαιτέρω εξήγηση αναφορικά με το λόγο καταγγελίας της σύμβασης. Αναφέρουν επίσης ότι την επόμενη κιόλας ημέρα της ανακοίνωσης της απόλυσης, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη νέων εργαζομένων, οι οποίοι ανέλαβαν άμεσα εργασία, αντικαθιστώντας τους απολυμένους, γεγονός που αφενός αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι είναι ηλικίας από 42 έως 58 ετών, και ότι εν μέσω πανδημίας, καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η ανεύρεση άλλης εργασίας καθώς και ότι «οι συγκεκριμένες αναίτιες απολύσεις με τον τρόπο που έγιναν εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς και προσιδιάζουν με διώξεις πολιτικού χαρακτήρα».

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό:

-«Ποιος ο λόγος για την αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των συγκεκριμένων τεσσάρων εργαζομένων της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, τη στιγμή, μάλιστα, που άμεσα αντικαταστάθηκαν από άλλους;»

-«Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία εις βάρος των απολυμένων;».

Πηγή: newsbeast.gr