Ο Τζο Μπάιντεν βρέθηκε στο Κίεβο και συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ άησε αιχμές για τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σε ανάρτηση στο Telegram ανέφερε πως ο Μπάιντεν «υποσχέθηκε πολλά όπλα και ορκίστηκε πίστη στο νεοναζιστικό καθεστώς μέχρι τον τάφο… Υπήρξαν αμοιβαίες επικλήσεις για τη νίκη που θα ερχόταν με νέα όπλα και ένα θαρραλέο λαό».

Επίσης, τόνισε πως «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Δύση πραγματικά παραδίδει όπλα και χρήματα στο Κίεβο αρκετά τακτικά. Σε τεράστιες ποσότητες, επιτρέποντας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των χωρών του ΝΑΤΟ να κερδίσει χρήματα».

Σημειώνεται, ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τη Ρωσία για την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία πριν από την αναχώρησή του για το Κίεβο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση.

«Ειδοποιήσαμε τους Ρώσους ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα ταξιδέψει στο Κίεβο. Το κάναμε λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του», είπε ο Σάλιβαν, προσθέτοντας: «Λόγω της ευαίσθητης φύσης αυτών των ανταλλαγών, δεν θα αναφερθώ στον τρόπο που απάντησαν ή ποια ήταν η ακριβής φύση του μηνύματός μας».

Πηγή: newsbeast.gr