Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη γυναίκα πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, πριν από περίπου 10 μέρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το χτύπημα ήταν αρκετά καλά και μεθοδικά οργανωμένο, καθώς η δράστιδα φρόντισε να φτάσει και να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης χωρίς να αφήσει πίσω της εμφανή «ίχνη», δυσκολεύοντας τον εντοπισμό και την ταυτοποίησή της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές επανέρχεται αυτό του ηθικού αυτουργού, να έχει δηλαδή οργανωθεί όλη η «επιχείρηση» από άλλο αφανές άτομο, υπεράνω υποψίας.

Από την Αστυνομία εκτιμούν ότι έχουν εντοπίσει τον ηθικό αυτουργό, το κίνητρο και την αιτία για να γίνει η επίθεση. Ωστόσο, δεν είναι σε θέση ακόμη να αποκρυπτογραφήσουν το πώς υλοποιήθηκε το σχέδιο. Εξετάζουν, όπως μετέδωσε το Mega, ακόμη και το ενδεχόμενο η φυσική αυτουργός της επίθεσης να κλήθηκε από άλλη περιοχή και όχι από την Αθήνα.

Η Αστυνομία επισκέφθηκε και χθες την 34χρονη Ιωάννα, με την ελπίδα η γυναίκα να δει το οπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί και πιθανώς να εντοπίσει κάποιο στοιχείο που θα καθοδηγούσε τα επόμενα βήματα των ερευνών.

Ποντάρουν στα λάθη

Οι Αρχές ποντάρουν στα λάθη της γυναίκας με το βιτριόλι. Έχουν πεισθεί ότι το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο με έναν και μόνο στόχο, την Ιωάννα.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ακόμα και οι κλήσεις από καρτοκινητά. Ένα από αυτά θεωρείται ύποπτο. Οι επικοινωνίες, η περιγραφή αλλά και τα αρχεία της Ιωάννας θα δώσουν την ταυτότητα της γυναίκας.

Η υγεία της Ιωάννας είναι εύθραυστη. Αύριο θα υποβληθεί σε δύο χειρουργεία καθώς τα εγκαύματα είναι πολλά και έχουν προκαλέσει πολύ σοβαρές βλάβες.

Το δρομολόγιο διαφυγής της δράστιδας

Η δράστης με το βιτριόλι είχε σχεδιάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και τη διαφυγή της. Το μοιραίο πρωινό, έριξε το καυστικό υγρό στην ανυποψίαστη Ιωάννα και διέφυγε πρώτη από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η γυναίκα κινήθηκε αριστερά της πολυκατοικίας, διένυσε 20 μέτρα και στάθηκε στο πεζοδρόμιο για να ελέγξει την κυκλοφορία των οχημάτων. Στη συνέχεια διέσχισε κάθετα την οδό Θησέως και πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν απόλυτα ψύχραιμη.

Είχε καλέσει ταξί και ο οδηγός την περίμενε. Επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος του οχήματος και έφυγε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Πηγή: newsbeast.gr