Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, Ακραία Φαινόμενα, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, με τις έρευνες να επικεντρώνονται στα βίντεο από κάμερες που υπάρχουν στην περιοχής, αλλά και στο κινητό της κοπέλας που αναμένεται να «μιλήσει» τις προσεχείς ημέρες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείουν η μαυροφορεμένη γυναίκα με τη μάσκα να είχε και συνεργό.

Σημάδια ψυχοπαθολογία στον θύτη – Βαθιά τα σημάδια στο θύμα

Για την ψυχολογική κατάσταση του θύτη και του θύματος μίλησε στην εκπομπή η ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.

Όπως εξήγησε για το θύτη δεν υπάρχει υγιής ψυχικά σκελετός και δείχνει στοιχεία ψυχοπαθολογίας. Βασικό κίνητρο μια τέτοιας πράξης είναι η εκδίκηση και το συναίσθημα της απόγνωσης.

Το άτομο που προβαίνει σε μια τέτοια πράξη μπορεί να έχει μια λογική και προσοχή στην οργάνωση και την υλοποίηση του εγκλήματος όπως και στις περιπτώσεις αυτοκτονίας, όμως δεν υπάρχει λογική σκέψη στο μυαλό του, λειτουργεί με βάση το ένστικτο, είπε η κα Κανδαράκη.

Το ένστικτο οδηγεί σε αυτή την κατάσταση και θολώνει το μυαλό. Ο θύτης δεν βρίσκεται σε υγιή ψυχική κατάσταση.

Όσον αφορά το θύμα, η ψυχολόγος, είπε πως η δυσκολία είναι να διαχειριστεί ένα τραυματικό γεγονός, το μετατραυματικό στρες και να προσαρμοστεί με τη νέα του εικόνα. Θα έχει βαθιά σημάδια στην ψυχή και φόβο, καθώς υπάρχει και το αιφνίδιο. Αλλάζει όλη της η ζωή.

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί βία θέλουν προσοχή στην προσέγγιση και χρειάζονται ειδικούς ανθρώπους που να μπορούν να βοηθήσουν με το τραύμα.