Η ΕΟΚ ενημέρωσε πως παρατείνεται για ένα έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 να «σφυρίζουν» παιχνίδια, κάτι που δίνει την ευκαιρία στον Παναγιώτη Αναστόπουλο να επιστρέψει στα παρκέ. Αυτή η απόφαση λήφθηκε, όπως εξηγείται, λόγω της κατάστασης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η οποία «έκοψε» πρόωρα την πορεία τους στα παρκέ.

Έτσι, ο Αναστόπουλος, αλλά και οι Μπήτης, Παφίλης και Διαμαντής, είναι οι τέσσερις διαιτητές που έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν και πάλι στα παρκέ, μετά από αυτή την απόφαση, για την οποία έδρασε η ΕΟΚ αυτοβούλως και δεν είχε δώσει σχετική άδεια η FIBA.

Όσον αφορά τον πρώτο, είχε ζητήσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο με έγγραφό του να μην «σφυρίζει» μέχρι νεωτέρας και έκανε σκέψεις για αποχώρηση.

Αναλυτικά:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 194/5-10-2020 απόφαση της Εκτελεστικής Επιστροπής της Ε.Ο.Κ. παρατείνεται για ένα (1) έτος το δικαίωμα στους διαιτητές που αποχώρησαν λόγω ηλικίας το 2020 με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους, να ορίζονται ως διαιτητές στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Ο.Κ. αποκλειστικά στην αγωνιστική περίοδο 2020-21, λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η μη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, λόγω της πανδημίας του covid-19».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr