Επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ζητώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Η επιστολή Μητσοτάκη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ,

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο σας ζητώ, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε στο υψηλότερο ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανόμενης και της τυχόν καθυστέρησης στον ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμηση τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – Στη Λάρισα ο Γεραπετρίτης

Ουπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει σήμερα στη Λάρισα για αυτοψία στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στις συγκοινωνιακές υποδομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, η περιοδεία του θα ξεκινήσει στις 15:00 με ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου έχουν κληθεί όλοι οι συναρμόδιοι φορείς για να τεθούν επί τάπητος όλες οι κρίσιμες παράμετροι που σχετίζονται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Σε αυτή θα συμμετέχουν οι: Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με τη συμμετοχή των καθηγητών Βασιλείου Προφυλλίδη και Χρήστου Πυργίδη και του προέδρου, Ιωάννη – Κωνσταντίνου Χαλκδιά.

Πηγή: newsbeast.gr