Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζήτησαν για την ενίσχυση στον τομέα της αντιμετώπισης του κορονοϊού, για την κατάσταση στην Συρία, την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου «Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας αντάλλαξαν λεπτομερώς απόψεις για την κατάσταση την Συρία και για την πορεία της εφαρμογής των συμφωνιών στην αποκλιμάκωση στην ζώνη της Ιντλίμπ».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώθηκε από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι αρχές της κυριαρχία και της εδαφική ακεραιότητας της Συρίας.

Επαφές του Ρώσου προέδρου και με τον Ροχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζητήσαν για την εμπειρία της κάθε χώρας στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού, και για την κατάσταση στην Συρία, όπως συνάγεται από τις ανακοινώσεις που εξέδωσε τόσο η ιρανική προεδρία όσο και το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος του Ιράν αναφέρθηκε στην ανάγκη να διευρυνθεί η συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η συνεργασία στα περιφερειακά ζητήματα και να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρανικής προεδρίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πούτιν, σύμφωνα με την ιρανική προεδρία, υπογράμμισε τη σημασία των κοινών προσπαθειών, της συνεργασίας και της ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι πρόεδροι Πούτιν και Ροχανί, προτίθενται να συνεργασθούν για την επίτευξη μια μακροπρόθεσμης διευθέτησης της κρίσης στην Συρία.

Πηγή: newsbeast.gr