Με επεισοδιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία της δίκης των 12 ανηλίκων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ομαδικού βιασμού 15χρονου στο Ίλιον.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετ εμποδίων καθώς νωρίς το πρωί διαπιστώθηκε ότι η δικαστική αίθουσα, στην οποία συνεδρίαζε το δικαστήριο, ήταν ακατάλληλη για να φιλοξενήσει την πολυπρόσωπη δίκη με το μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και συνηγόρων.

Οι συνθήκες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι ζήτησαν να μεταφερθεί η δίκη σε άλλο χώρο. Το αίτημα αρχικά απορρίφθηκε και η υπεράσπιση αποχώρησε διαμαρτυρόμενη.

Μετά από περίπου δύο ώρες, κατάφεραν να βρουν μεγαλύτερη αίθουσα στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη και η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών. Οι επόμενες συνεδριάσεις θα γίνουν, όπως έγινε γνωστό, σε αίθουσες του Εφετείου της Αθήνας.

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν συνολικά 12 ανήλικοι κατηγορούμενοι, οκτώ αγόρια και τέσσερα κορίτσια που αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού ανηλίκου, της συμμετοχής σε συμμορία και της κατοχής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Οι έξι ανήλικοι βρίσκονται στη φυλακή με το εξάμηνο της προσωρινής τους κράτησης να συμπληρώνεται στις 21 Ιουνίου.

Στο βήμα του μάρτυρα έχουν κληθεί να ανέβουν πρώτοι για να καταθέσουν οι γονείς του 15χρονου αγοριού.

Πηγή: newsbeast.gr