Η οικονομία των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ικανή για «σταδιακή» επανεκκίνηση μέσα στον επόμενο έναν με δύο μήνες, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου.

«Στον επόμενο έναν ή δύο μήνες, θα πρέπει να είμαστε ικανοί να επανεκκινήσουμε (την οικονομία) τουλάχιστον σταδιακά», δήλωσε ο Κάντλοου σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network.

«Η πρόθεσή μας, στο σημείο αυτό, ήταν και είναι να προσπαθήσουμε να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους από τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες στις οποίες έχουν υποβληθεί, χωρίς να φταίνε», πρόσθεσε ο ίδιος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τραμπ: Να διασφαλιστεί ότι η διατροφική αλυσίδα εφοδιασμού είναι σταθερή

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει δώσει οδηγίες στον υπουργό Γεωργίας, Σόνι Πέρντιου, αναφορικά με την επίσπευση της χορήγησης βοήθειας στους αγρότες, ιδιαίτερα σε αυτούς που διαθέτουν μικρές αγροτικές μονάδες και έχουν δεχτεί πλήγμα από τις οικονομικές συνέπειες εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε πως αναμένει από τον υπουργό Γεωργίας «να χρησιμοποιήσει όλα τα κονδύλια και τις εξουσίες που έχει στη διάθεσή του, ώστε να διασφαλίσει ότι η διατροφική αλυσίδα εφοδιασμού είναι σταθερή, δυνατή και ασφαλής».

Πηγή: newsbeast.gr