Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να πραγματοποιηθεί σήμερα εμβόλιμη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στο Eurogroup.

Με τη πρόταση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος έκανε λόγο για κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη στήριξη της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη πανδημία του κορονοϊού, συμφώνησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημείωσε ότι είναι αυτονόητο πως η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη Βουλή και για το ευρωομόλογο και για τη στάση που πρέπει να κρατήσει στην Ευρώπη.

Στην ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής από τον υπουργό Οικονομικών συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, αντέτεινε ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να ενημερώσει για τα θέματα της οικονομίας και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, κάτι άλλωστε που -όπως είπε- έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο κ. Λιβανός ενημέρωσε ότι κ. Σταϊκούρας θα μεταβεί στη Βουλή και θα κάνει μία σύντομη παρέμβαση.

Πηγή: newsbeast.gr